Heading

Appo

Meer informatie over verschillende diensten

Na het verdwijnen van de apotheek in de huisartsenpraktijk, levert sinds 2 jaar APPO Heythuysen de medicijnen voor onze huisartsenpraktijk.

Indien u hiervoor kiest, zal APPO zorgdragen voor de levering van de medicijnen. Er wordt gebruikgemaakt van een automaat die staat voor onze praktijk. Mocht uw medicatie in de automaat liggen, dan krijgt u een sms of een e-mail met een code wanneer het klaar ligt. Deze code is 3 dagen geldig.

De automaat is 24 uur per dag geopend. Na contact met de huisarts kan het zijn dat er een medicijn wordt voorgeschreven. Als dit medicijn voor de eerste keer wordt voorgeschreven of de laatste keer al enige tijd geleden was geweest, is er sprake van een zgn “eerste uitgifte”. Als het medicijn voor 17uur wordt voorgeschreven, kunt u het medicijn de volgende werkdag na 16.00 uur uit de automaat ophalen.   

Mocht er een medische reden zijn om medicatie diezelfde dag te gaan starten, dan zal APPO de medicatie bij u thuis komen afleveren. Wanneer er sprake is van medicatie die chronisch wordt gebruikt, zal APPO met uw toestemming deze medicijnen als “herhaalmedicatie”” registeren in hun systeem.

Herhaalmedicatie voorgeschreven voor 17 uur, is na 2 werkdagen na 16.00 uur op te halen uit de automaat.  Bestellingen die veel ruimte innemen en medicatie die in de koelkast bewaard moeten worden, kunt u alleen aan de balie afhalen tussen 15.30-16.30 uur. Dit geldt ook voor patiënten die wel gebruik maken van APPO, maar niet in staat zijn om gebruik te maken van de automaat.