Patientengegevens, wat gebeurt ermee? – Huisartsenpraktijk Lexmond – Lexmond

Huisartsenpraktijk Lexmond B.V.

Op deze website vindt u informatie over onze huisartsenpraktijk.

U kunt zien wie er in onze praktijk werkzaam zijn en op de hoogte blijven van belangrijk nieuws. U kunt lezen hoe alles er in onze praktijk aan toe gaat, hoe u een afspraak kunt maken of een recept aanvragen.

Heeft u vragen omtrent uw gezondheid bel met de praktijk, kom niet langs de praktijk zonder afspraak ivm de huidige RIVM maatregelen. Wilt u een afspraak maken dan kan dit uitsluitend telefonisch. 

Vaccinatie:
Kijk voor meer informatie op www.coronavaccinatie.nl

Terug naar overzicht

Patientengegevens, wat gebeurt ermee?

Patiëntgegevens voor onderzoek gezondheidszorg

Natuurlijk zonder uw persoonlijke gegevens: anoniem

Wetenschappelijk onderzoek met patiëntengegevens is belangrijk voor de verbetering van de gezondheidszorg in Nederland. Voor onderzoek zijn vaak gegevens nodig van duizenden
patiënten. Ook gegevens die wij in de huisartsenpraktijk in de computer verwerken, kunnen heel belangrijk zijn voor wetenschappelijk onderzoek.
Het IPCI-project (Integrated Primary Care Information) van afdeling Medische Informatica van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam zoekt naar antwoorden op vragen als:
Welke geneesmiddelen worden door huisartsen voorgeschreven bij welke ziekte en waarom? Gaan klachten wel echt weg van die medicijnen en hoelang duurt dat?
Hoe zit het met de verschillende bijwerkingen van allerlei geneesmiddelen? Op onze huisartsenpraktijk werken we mee aan dit onderzoek. De onderzoekers krijgen onze medische gegevens. Bij deze gegevens staan natuurlijk geen naam, adres of andere persoonlijke gegevens. De onderzoekers kunnen niet zien van welke patiënt de medische gegevens zijn. De medische informatie is altijd anoniem. Het IPCI-project heeft een strenge Raad van Toezicht die erop let dat de gegevens zeer zorgvuldig worden gebruikt.

 Bezwaar?

 Heeft u bezwaar tegen het gebruik van uw gegevens voor dit wetenschappelijk
onderzoek, dan is het belangrijk dat u dat aan ons vertelt. Uw gegevens worden dan niet
gebruikt voor onderzoek.

Publicatiedatum: 29-03-2021