Verzet uw afspraak tijdig als u verhinderd bent aub – Huisartsenpraktijk Lexmond – Lexmond

Huisartsenpraktijk Lexmond B.V.

Op deze website vindt u informatie over onze huisartsenpraktijk.

U kunt zien wie er in onze praktijk werkzaam zijn en op de hoogte blijven van belangrijk nieuws. U kunt lezen hoe alles er in onze praktijk aan toe gaat, hoe u een afspraak kunt maken of een recept aanvragen.

Heeft u vragen omtrent uw gezondheid bel met de praktijk, kom niet langs de praktijk zonder afspraak ivm de huidige RIVM maatregelen. Wilt u een afspraak maken dan kan dit uitsluitend telefonisch. 

Vaccinatie:
Kijk voor meer informatie op www.coronavaccinatie.nl

Terug naar overzicht

Verzet uw afspraak tijdig als u verhinderd bent aub

Wat als u uw afspraak niet op tijd afzegt of verzet?

Het gebeurt regelmatig dat een patiënt niet op een afspraak komt. Dit is voor een huisartsenpraktijk erg vervelend en betekent tijdsverlies. Een ander patiënt had in die verloren tijd geholpen kunnen worden.

  • Bel uw afspraak op tijd af, dan kan een andere patiënt nog worden geholpen

Om het aantal niet-nagekomen afspraken terug te dringen, kunnen huisartspraktijken een wegblijfvergoeding vragen. De huisarts  volgt hiermee de LHV-richtlijn voor niet nagekomen afspraken.

  • Afspraak niet op tijd afgezegd?

Per 1 januari 2017 zijn wij helaas genoodzaakt om bij mensen die niet op hun afspraak komen zonder afmelding een wegblijfvergoeding van €25,- in rekening te brengen. De rekening wordt niet vergoed door uw zorgverzekeraar. U moet deze rekening zelf betalen.

Publicatiedatum: 29-03-2021